Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Pierogi z shiitake

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
shiitake 20 dekagramów
mąka 0.4 kilogramów
żółtko 1 sztuk
woda 0.5 szklanek
cebula 2 sztuk
czosnek 1 sztuk
tłuszcz według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
boczek wędzony 30 dekagramów

Wykonanie:

Z mąki, żółtka i wody zarobić ciasto, dodać szczyptę soli. Na patelni podsmażyć grzyby i cebulę. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Tak przygotowany farsz przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, podzielić na kwadraty, nakładać farsz i dokładnie sklejać pierożki. Gotowe wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Boczek drobno pokroić, podsmażyć dodać drobno posiekaną 1 cebulę. Podsmażyć razem. Pierogi podawać wraz z tłuszczem ze skwarkami i cebulką.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER