Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Chińska zupa z uchem bzowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rosół z kurczaka 4 szklanek
kurczak 200 gramów
makaron 100 gramów
porto 1 szklanek
ucho bzowe 100 gramów
jajka 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Do wrzącego rosołu wrzucić drobno pokrojone grzyby, posolić, dodać porto i pieprz, a po chwili roztrzepane jajka. Do miseczek włożyć ugotowany makaron oraz pokrojone w cienkie paseczki mięso i zatopić przygotowaną zupą. Posypać zieloną pietruszką.

Uwagi:

200 gramów gotowanego mięsa kurczaka


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: nacio.

Data: 2009-08-08

Bzowe ucho to grzyb, który rośnie na czarnym bzie. Mozna go nabyć podczas spaceru po lesie :) W smaku podobno identyko jak chińskie grzybki mung.

Autor: Floress

Data: 2008-12-20

a co to jest ucho bzowe??

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER