Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Faszerowane pieczarki z rokpolem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
parmezan 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
ser pleśniowy niebieski 10 dekagramów
natka pietruszki 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
pieczarka 8 sztuk

Wykonanie:

Pieczarki oczyścić i umyć, nóżki odciąć i pokroić w małą kostkę. Oczyszczona paprykę, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Na gorącym oleju usmażyć pieczarki, cebulę i paprykę, dodać posiekaną natkę i pomidory. Po minucie smażenia wrzucić rozdrobniony ser pleśniowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem napełnić kapelusze pieczarek, posypać po wierzchu parmezanem. Zawinąć w folię, ułożyć na gorącym grillu, piec ok. 10 minut. Podawać z zieloną sałatą i bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.

Uwagi:

papryka w strąku, ser pleśniowy niebieski np. rokpol, danishblue


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lusia

Data: 2009-04-13

Niedługo sezon grillowy,warto wypróbować!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER