Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Brzoskwinie z rusztu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
brzoskwinia 6 sztuk
ser homogenizowany 15 dekagramów
jajko 1 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
likier brzoskwiniowy 2 łyżek stołowych
Winogrona 3 sztuk

Wykonanie:

Brzoskwinie zalać wrzątkiem i zdjąć skórkę. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Serek utrzeć z żółtkiem, cukrem i likierem. Połączyć z pianą z białka, kremem napełnić połówki owoców. Po środku każdej ułożyć połówkę winogrona. Brzoskwinie luźno zawinąć w folię aluminiową (tak, aby nie dotykała nadzienia). Grillować ok. 25 minut.

Uwagi:

likier brzoskwiniowy lub rum, 4-6 połówek winogron


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: dusiula

Data: 2009-04-29

Ślinka leci :)

Autor: Floress

Data: 2009-01-06

dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER