Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Ruloniki ze śledzi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śledź niesolony 10 sztuk
sok jabłkowy 150 gramów
śliwki suszone 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 20 gramów

Wykonanie:

Śledzie sprawić, opłukać, odfiletować, posolić, posypać pieprzem i odstawić na 30 minut. Śliwki namoczyć, wyjąć z nich pestki i pokroić w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż długi, wąski pasek bekonu i 2-3 paseczki śliwek, zwinąć ściśle w rulon i spiąć wykałaczką. Przygotowane ruloniki ułożyć na gorącym oleju i polanym masłem półmisku. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut. Podawać na gorąco z pieczywem i sałatką.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER