Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Rolada z dorsza

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z dorsza 75 dekagramów
bułka 7 dekagramów
mleko 0.5 szklanek
cebula 10 dekagramów
sałata 1 sztuk
cytryna według uznania
przyprawa uniwersalna do potraw według uznania
pieprz według uznania
masło 5 dekagramów
olej według uznania
jajko 2 sztuk

Wykonanie:

Filety opłukać, osączyć. Cebulę obrać i pokroić, podsmażyć ją na oleju. Bułkę namoczyć w mleku. Rybę zemleć 2 razy maszynką do mięsa. Dodać odsączoną z mleka bułkę i cebulę, wymieszać. Wbić jajka, dodać przyprawę i pieprz. Masę dokładnie wymieszać. Czystą ściereczkę zwilżyć wodą, natłuścić olejem lub masłem. Włożyć na nią masę, uformować wałek. Zwinąć, końce związać , zaś całość zasznurować. Roladę włożyć do wywaru z przyprawą, gotować na małym ogniu około godziny. Ostudzić, odwinąć, pokroić w plastry. Podawać na sałacie, udekorować cytryną.

Uwagi:

cząstki cytryny


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER