Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pulpety rybne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet rybny 600 gramów
cebula 1 sztuk
kapar 2 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
białko 1 sztuk
bułka czerstwa 1 sztuk
mleko 0.5 szklanek
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 2 łyżek stołowych
tłuszcz według uznania
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Rybę opłukać, pokroić w kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Wstawić na 30 minut do lodówki. Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Kilka kaparów odłożyć, resztę posiekać. Bułkę namoczyć w mleku. Zemleć razem z rybą. Dodać jajko, białko, cebulę i kapary. Wyrobić na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Z masy formować pulpety. Każdy obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Posypać kaparami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: zoya998

Data: 2010-05-29

smaczne i nietuczące

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER