Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Karp pieczony z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
karp 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula 100 gramów
pieczarka 100 gramów
masło 50 gramów

Wykonanie:

Sprawionego karpia na godzinę przed pieczeniem posolić, posypać pieprzem. Wysmarować żaroodporny półmisek masłem, ułożyć rybę, obsypać drobno pokrojonymi pieczarkami i cebulą, skropić masłem, wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Podczas pieczenia rybę skrapiać masłem 2-3 razy. Podawać z sezonową surówką.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER