Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Befsztyk po angielsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 600 gramów
cebula 150 gramów
tłuszcz 60 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
masło 40 gramów

Wykonanie:

Cebulę obrać, pokroić w półkrążki, podsmażyć w niewielkiej ilości tłuszczu. Polędwicę umyć, ostrym nożem zdjąć osłaniającą błonę oraz tłuszcz powierzchniowy, a następnie pokroić polędwicę w poprzek włókien na kawałki grubości 3 cm. Każdy kawałek spłaszczyć dłonią. Mocno rozgrzaną patelnię posmarować tłuszczem, położyć kawałki polędwicy. Po zrumienieniu (ok. 3 minuty) odwrócić polędwicę na drugą stronę i smażyć 3 minuty. Przed podaniem na każdy befsztyk położyć kawałek masła i podsmażoną cebulę.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

pycha, ciezkie ale dobre;)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER