Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Salzburskie naleśniki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
cukier 50 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 20 gramów
masło według uznania
bita śmietana według uznania
orzechy mielone według uznania
cukier puder według uznania

Wykonanie:

4 białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę. Dodać przesianą mąkę oraz rozbełtane żółtka. Smażyć na maśle cienkie naleśniki, przełożyć je do ciepłego piekarnika na 8-10 minut. Naleśniki powinny być lekko przyrumienione. Posypać cukrem pudrem i posiekanymi orzechami oraz bitą śmietaną.

Uwagi:

mąka przesiana


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER