Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Naleśniki z serem camembert

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
konfitura borówkowa 10 dekagramów
natka pietruszki 0.5 sztuk
olej 100 mililitrów
ser camembert 20 dekagramów
sól według uznania
mleko 1 szklanek
mąka 0.7 szklanek
jajko 2 sztuk

Wykonanie:

Przygotować ciasto: mąkę utrzeć z żółtkami, mlekiem i solą. Ubić sztywną pianę z białek i dodać ją do ciasta. Usmażyć 4 naleśniki (każdy na łyżeczce oleju). Camembert pokroić w plasterki. Naleśniki ułożyć na blasze, na wierzchu każdego poukładać plasterki camembert. Zapiekać przez 2-3 minuty w dobrze nagrzanym piekarniku. Na patelni rozgrzać pozostały olej, wrzucić listki natki i krótko je podsmażyć. Serowe naleśniki ułożyć na półmisku, posypać natką. Podawać z konfiturą borówkową.

Uwagi:

pół pęczka natki


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER