Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kurczak po parysku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 1 sztuk
ser topiony 1 sztuk
tymianek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
jajko 1 sztuk
bułka tarta według uznania
oliwa według uznania
margaryna według uznania

Wykonanie:

W filecie nacinamy kieszonkę, w środek niej wkładamy oprószony suszonym tymiankiem serek topiony i zapinamy wykałaczką. Filet solimy, pieprzymy, obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju i margarynie, na wolnym ogniu.

Uwagi:

serek topiony (np. gouda, śmietankowy)


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER