Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Karp a la pomian

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
karp 1.5 kilogramów
słonina 150 gramów
pieczarka 250 gramów
cebula 1 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
mleko 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania
wino czerwone wytrawne 1 szklanek

Wykonanie:

Sprawioną rybę natrzeć solą i pozostawić na 30 minut. W tym czasie przygotować nadzienie: słoninę pokroić w drobną kostkę i stopić, odlewać tłuszcz. Podsmażyć posiekane pieczarki i cebulę, ostudzić. Tartą bułkę zalać mlekiem, dodać do pieczarek, wbić jajko i doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Farszem nadziewać rybę, spiąć wykałaczkami, ułożyć na wiórkach masła w żaroodpornej formie. Wierzch karpia również posypał wiórkami masła. Piec, pod koniec podlać winem, chwilę jeszcze zapiec, po czym delikatnie wyjąć rybę z formy na ogrzany półmisek. Sos doprawić lekką zasmażką z mąki i masła.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER