Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Halibut po francusku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z halibuta 750 gramów
bułka tarta według uznania
mleko 0.5 szklanek
ser żółty ostry 20 gramów
sól według uznania
tłuszcz według uznania
masło 20 gramów

Wykonanie:

Filety opłukać, osączyć, podzielić na porcje, posolić. Porcje moczyć w mleku i obtaczać w bułce tartej, smażyć na jasnozłoty kolor. Usmażone filety ułożyć w płaskim rondlu, dodać masło, posypać tartym serem, nakryć pokrywką i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 10 minut. Podawać z ziemniakami z wody i surówką.

Uwagi:

ser starty


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER