Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Cassoulet

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola 500 gramów
skórka wieprzowa 250 gramów
szynka 400 gramów
kiełbasa 400 gramów
mięso z kaczki 500 gramów
boczek wędzony 250 gramów
tłuszcz 60 gramów
pasta pomidorowa 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuk
rokitnik 1 litrów
wino białe wytrawne 1 szklanek
sól według uznania

Wykonanie:

Fasolkę moczyć przez 12 godzin, po czym gotować ją z drobno pokrojonymi skórkami wieprzowymi w małej ilości wody. Obsmażyć pokrojone w dużą kostkę mięso z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem oraz pokrojoną kiełbasą. Dodać do ugotowanej, posolonej fasoli, podlać rosołem i gotować pod przykryciem ok. 1 godzinę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać drobno pokrojoną szynkę i pokrojony boczek, podlać winem i zapiekać pod przykryciem 15 minut w piekarniku. W trakcie zapiekania wymieszać kilka razu. Podawać w tym samym naczyniu.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER