Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Befsztyk z pieprzem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet wołowy 4 sztuk
pieprz ziarnisty 2 łyżek stołowych
olej 0.25 łyżek stołowych
sól według uznania
masło 40 gramów
cebula 2 łyżek stołowych
koniak 60 mililitrów
bulion według uznania
ketchup 4 łyżek deserowych
sos worcester według uznania

Wykonanie:

Mięso rozbić, obtoczyć w potłuczonym pieprzu (nie mielonym). Smażyć 2-3 minuty z obydwu stron na bardzo gorącym tłuszczu, posolić. Steki ułożyć na ogrzanym półmisku, na każdym położyć kosteczkę masła (10 g), podsmażoną cebulkę, łyżeczkę keczupu, skropić bulionem i koniakiem. Sos podać oddzielnie.

Uwagi:

cebula posiekana, sos worcester (niekoniecznie)


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: michaels coupon

Data: 2011-12-12

Dziekujemy webmaster do wykonywania takich znaczacych blogu. Jestem pod wrazeniem widoku na Befsztyk z pieprzem - Ksiazka-Kucharska.pl.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER