Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Anchois

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarka 16 sztuk
wino białe wytrawne 0.5 szklanek
oliwa 3 łyżek stołowych
filet anchois 8 sztuk
jajko 1 sztuk
bułka tarta 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Pieczarki umyć i obrać. Oderwać trzonki od kapeluszy, trzonki posiekać, a od kapeluszy odciąć brzegi. Filety anchois i posiekane trzonki przesmażyć na oliwie. Dodać natkę pietruszki, jajko, połowę bułki tartej, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać resztą bułki tartej, ułożyć w naczyniu żarodopornym wysmarowanym oliwą. Polać winem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st.

Uwagi:

Farsz: 8 filetów anchois, 1 jajko, 1 łyżka oliwy, 4 łyżki bułki tartej, 3 łyżki natki pietruszki, sól, pieprz


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER