Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Chili con carne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola 400 gramów
cebula 2 sztuk
smalec według uznania
wołowina mielona 400 gramów
papryka ostra 4 sztuk
pomidor 300 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka według uznania
wino czerwone wytrawne 1 szklanek

Wykonanie:

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, ugotować w tej samej wodzie do miękkości, posolić. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na smalcu, dodać zmieloną wołowinę, strąki oczyszczonych z gniazd nasiennych i pokrojonych papryczek oraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Dusić pod przykryciem do miękkości, doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką. Gdy mięso będzie miękkie, dodać odcedzoną fasolę, podlać czerwonym winem i gotować jeszcze kilka minut. Podawać z pieczywem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: przemyczek

Data: 2011-04-29

brzmi pysznie! idę gotować!;)

Autor: monika

Data: 2011-02-12

Nie można zapomniec o kminie rzymskim! Nie mylic z kminkiem :) Co prawda ciężko jest dostac tą przyprawę ale to właśnie ona nadaje charakterystyczny dla tej potrawy zapach i smak. :)

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne i pyszne :))) Polecam !!!

Autor: jacek olszewski Grud

Data: 2007-12-16

ja robię to danie z wołowiną pokrojoną w małą kostke danie wydaje się być smaczniejsze a fasolę do tego dania stosuję tylko czerwoną.Smacznego!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER