Użytkowników online: 16
kulinaria
« Powrót  

Wo�owina po jawajsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 0.5 kilogramów
cebula 1 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuk
gałka muszkatołowa sproszkowana 0.5 łyżek deserowych
masło 4 łyżek stołowych
woda 1 szklanek

Wykonanie:

1. Miďż˝so umyďż˝, osuszyďż˝. 2. Cebulďż˝, czosnek, sól, pieprz i gaďż˝kďż˝ utrzeďż˝ na jednolitďż˝ masďż˝. 3. Miďż˝so natrzeďż˝ past z przypraw, odstawiďż˝ na godzinďż˝. 4. W rondlu z rozgrzanym masďż˝em zrumieniďż˝ miďż˝so z obu stron. 5. Miďż˝so podlaďż˝ wrzďż˝cďż˝ wodďż˝, zmniejszyďż˝ pďż˝omieďż˝, dusiďż˝, aďż˝ bďż˝dzie miďż˝kkie, w razie potrzeby dodaďż˝ 1 - 2 ďż˝yďż˝ki wody. 6. Miďż˝so pokrajaďż˝ w plastry, podawaďż˝ we wďż˝asnym sosie z ryďż˝em ugotowanym na sypko. Proporcje dla 4 - 5 osób

Uwagi:

wo�owina bez ko�ci lub rostbef, cebula drobno posiekana, czosnek roztarty, gor�ca woda


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER