Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Wołowina duszona z kapustą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 130 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mostek wołowy 0.5 kilogramów
papryka ostra 0.5 łyżek deserowych
ząbek czosnku 2 sztuk
cebula 1 sztuk
pasta selerowa 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
woda 3 szklanek
kapusta biała 0.5 kilogramów

Wykonanie:

1. Mięso umyć. pokrajać, włożyć do rondla 2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem kapusty. 3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godz., aż mięso będzie miękkie. 4. Na dwadzieścia minut przed zakończeniem gotowania, dodać kapustę. 5. Na gorącym półmisku ułożyć mięso i oddzielnie kapustę, polać sosem. 6. Podawać z ziemniakami puree i sałatką jarzynową. Proporcje dla 4 osób

Uwagi:

ostra papryka lub chili, ząbki czosnku pokrojone w plasterki, średnia cebula pokrojona w plasterki, 2 łyżeczki sosu sojowego lub łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody, sok z cytryny lub rabarbaru ewentualnie kilka kropel octu, kapusta pokrojona w grube paski


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karolina

Data: 2011-01-28

ble ble

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER