Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Wołowina duszona z białą rzodkiewką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
zrazówka 0.25 kilogramów
dymka 5 sztuk
rzodkiewki 0.5 szklanek
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej jadalny 2 łyżek stołowych
glutasól według uznania

Wykonanie:

1. Rzodkiewkę umyć, osączyć. 2. Mięso częściowo zamrożone pokrajać w bardzo cienkie plasterki. 3. Na mocno rozgrzanej patelni z olejem obsmażać mięso ze wszystkich stron przez 3 min. 4. Dodać dymkę i białą rzodkiewkę, mieszając smażyć na dużym ogniu przez 2 min. 5. Dodać sos sojowy lub maggi z wodą i glutasól, dusić przez 3 min. W razie potrzeby podlać1-2 łyżkami wody. 6. Podawać z ryżem i ogórkiem konserwowym. Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

zrazówka lub polędwica, dymki pokrojoone na centymetrowe kawałki, utarta biała rzodkiewka (biały sopel),  2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER