Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Surowa wołowina z truflami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwica wołowa 400 gramów
ząbek czosnku 2 sztuk
trufle białe 1 sztuk
sok z cytryny 0.5 sztuk
oliwa z oliwek 10 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oliwę, sok cytrynowy, sól, sok wyciśnięty z 2 ząbków czosnku i pieprz ubijać kuchenną trzepaczką lub widelcem tak długo, aż sos będzie miał jednolitą konsystencję. Mięso bardzo drobno posiekać, ułożyć na półmisku i polać przygotowanym sosem. Odstawić na pół godziny, żeby nabrało smaku. Podawać obłożone cienkimi plasterkami trufli.

Uwagi:

polędwica wołowa lub wołowina krzyżowa


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER