Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń pasterska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 650 gramów
pieprz 1 łyżek deserowych
boczek wędzony 100 gramów
natka pietruszki 1 sztuk
kurka 150 gramów
śmietana 1 szklanek
tłuszcz 80 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
sól według uznania
papryka 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Mięso pokroić w drobną kostkę i umyć. Na 2/3 tłuszczu poddusić posiekaną cebulę, dodać mieloną paprykę, zalać 1-2 filiżankami wody i zagotować. Potem włożyć mięso, posolić je i dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu dolewać trochę wody. Kurki umyć, drobno pokrajać. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę, lekko przesmażyć na pozostałym tłuszczu, dodać kurki i drobno posiekaną zieloną pietruszkę, oprószyć pieprzem. Przez kilka minut dusić pod przykryciem, potem wymieszać z mięsem i dusić jeszcze przez ok.15 min. Mąkę rozprowadzić kwaśną śmietaną i mieszając dodać do pieczeni, jeszcze raz zagotować i gorącą podać na stół.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER