Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń myśliwska

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 2 kilogramów
oliwa 1 szklanek
cebula 1 sztuk
ocet winny 6 łyżek stołowych
czosnek 0.5 łyżek deserowych
papryka ostra 0.25 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sól 2 łyżek deserowych
pieprz 0.5 łyżek deserowych

Wykonanie:

Przygotować marynatę mieszając w salaterce oliwę, ocet, drobno krajaną cebulę, czosnek, nać pietruszki, pokruszoną ostrą paprykę, sól i pieprz. Całość dokładnie utrzeć. Wołowinę w całości włożyć do marynaty, przycisnąć talerzykiem, odstawić na 4 godz. w temperaturze pokojowej. Wyjąć mięso z marynaty, oczyścić z cebuli i innych składników, ułożyć na ruszcie i piec w gorącym piekarniku (225oC) przez ok. 20 min. Następnie wyjąć, skropić oliwą, ponownie wsunąć do średnio gorącego piekarnika (175°C) i piec ok.1,5 godz. do miękkości, polewając kilkakrotnie sosem z pieczenia lub oliwą. Marynatę zagotować na ostrym ogniu, następnie zmniejszyć płomień i pozwolić, by gotowała się przez 5 min. Pieczeń krajać w plastry, ułożyć na półmisku, polać gorącą marynatą i natychmiast podawać.

Uwagi:

czosnek zmiażdżony, pokruszona papryka ostra


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER