Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kurczak z jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurczak 1.5 kilogramów
jabłko 40 dekagramów
majeranek 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Kurczaka przygotować tak jak w przepisie klasycznym. Natrzeć solą i majerankiem w środku i po wierzchu. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki lub ósemki i włożyć do wnętrza kurczaka. Zapiąć otwór wykałaczkami. Kurczaka włożyć do brytfanny, polać oliwą i piec 45-60 minut w temperaturze 200 stopni C. Podczas pieczenia polewać wytworzonym sosem. Z upieczonego kurczaka wyjąć jabłka, następnie podzielić mięso na porcje i do każdej dodać trochę jabłek. Podawać z pieczonymi ziemniakami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Marleta Pinińska

Data: 2009-04-04

To było pycholowe!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER