Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kurczak z borowikami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
borowik 450 gramów
pierś z kurczaka 2 sztuk
masło według uznania
cebula 1 sztuk
wino białe wytrawne 100 mililitrów
tymianek według uznania
ser żółty twardy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Borowiki rozmrozić, pokroić na plasterki. Piersi kurczaka przekroić, uformować cztery kotlety. Cebulę zemleć, podsmażyć w łyżce masła. Dodać grzyby, odrobinę posolić i dusić10 minut. Wlać wino, dusić, aż wyparuje cały płyn. Piersi kurczka obtoczyć w mące, posypać solą i pieprzem, krótko obsmażyć na dużym ogniu z odrobiną masła. Gdy się zrumienią dodać grzyby, przyprawić tymiankiem, posypać tartym serem. Kotlety przełożyć na talerz, obłożyć grzybami. Podawać od razu.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER