Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Gulasz z kotła

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kminek 1 łyżek deserowych
jajko 1 sztuk
papryka mielona 2 łyżek deserowych
pomidor 250 gramów
czosnek 2 ząbki
papryka 3 sztuk
cebula 2 sztuk
ziemniak 500 gramów
tłuszcz 60 gramów
majeranek 1 łyżek deserowych
pręgi 600 gramów

Wykonanie:

Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć i włożyć do garnka. Wymieszać z tłuszczem, posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i majerankiem, posolić i dusić pod przykryciem, od czasu do czasu dolewając trochę wody, aby mięso się nie przypaliło. Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać pokrojoną w podłużne paski paprykę, rozkrojone na ćwiartki pomidory i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlać dość dużo wody i gotować do miękkości. Do jaja dodać tyle mąki, ile wchłonie, i zagnieść twarde ciasto. Ręką posypaną mąką formować małe kuleczki wielkości grochu. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do garnka z gulaszem, który musi być znacznie gęstszy niż zupa.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: marzeniew

Data: 2009-04-19

Na pewno sądząc po przepisie pychotka

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER