Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Gulasz á la puszta

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe 700 gramów
sól według uznania
tłuszcz 80 gramów
kminek 1 łyżek deserowych
cebula 2 sztuk
kapusta kiszona 400 gramów
papryka mielona 2 łyżek deserowych
ryż 50 gramów
czosnek 2 ząbki
śmietana kwaśna 1.5 szklanek

Wykonanie:

Mięso pokroić w 30-40 g kostkę, dobrze umyć. Cebulę pokrojoną w cienkie plastry zeszklić na tłuszczu, wymieszać z roztartym czosnkiem, kminkiem i mieloną papryką, zalać 2 filiżankami wody i zagotować. Dodać mięso i dusić pod przykryciem, uzupełniając od czasu do czasu wygotowaną wodę. Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać kiszoną kapustę i dolać tyle wody, aby przykryła powierzchnię kapusty: Kiedy kapusta będzie prawie miękka, dodać ryż i gotować wszystko do miękkości. Przed podaniem na stół przyprawić gulasz kwaśną śmietaną.

Uwagi:

mięso wołowe tłuste


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER