Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Cynadry po polsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 2 łyżek stołowych
karmel 3 łyżek stołowych
wino 30 mililitrów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
cynader 50 dekagramów

Wykonanie:

Cynadry nadkroić, przez godzinę moczyć w zimnej wodzie, po czym zlać ją i cynadry obgotować w nowej. Odcedzić, przekroić cynadry wzdłuż, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Tak przygotowane cynadry włożyć do szybkowaru, zalać nową wodą, tak by je przykryła, zagotować, zdjąć szumowiny. Oczyszczoną cebulę pokroić, wraz z tłuszczem dodać do cynadrów i po zamknięciu szybkowaru ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dopiero teraz posolić, dodać pieprz i wino, po czym doprowadzić sos do żądanej gęstości, dodając mąkę i wodę, zagotować.

Uwagi:

natka pietruszki posiekana

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER