Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Cynadry po francusku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cynader wołowy 50 dekagramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 0.5 szklanek
pieczarka 25 dekagramów
woda 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Cynadry nadkroić, przez godzinę moczyć w wodzie, a następnie wodę odlać, a cynadry obgotować w nowej wodzie. Pokroić na dość duże kawałki i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę oraz mąkę, wymieszać, wlać nieco wody z winem (zastępczo zamiast wina można dać wodę z octem winnym). Posolić i popieprzyć, włożyć koncentrat pomidorowy i oczyszczone pokrojone pieczarki, wlać resztę wina i wody. Szybkowar przez cały czas znajduje się na ogniu. Teraz szybkowar zamknąć i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć i potrawę gotować jeszcze 10 minut przy zdjętej pokrywie.

Uwagi:

białe wytrawne wino lub zastępczo tyleż wody z octem winnym

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER