Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Bekon z jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sok jabłkowy 45 dekagramów
masło 2 łyżek stołowych
jabłko 2 sztuk
cebula 2 sztuk
koperek według uznania

Wykonanie:

Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć plastry bekonu. Następnie w tym samym tłuszczu przesmażyć - krótko! - talarki cebuli. Całość przełożyć do rondla, dodać obrane pokrajane w grube plastry jabłka. Rondel przykryć, poddusić aż jabłka zmiękną. Posypać posiekaną zieleniną i pieprzem i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Uwagi:

masło lub margaryna lub olej, koperek posiekany lub natka pietruszki posiekana


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

dziwne, ale byc moze dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER