Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Befsztyki z sosem huancaina

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
polędwica 30 dekagramów
ser homogenizowany 0.5 sztuk
żółtka ugotowane na twardo 2 sztuk
chili 0.25 łyżek deserowych
sól 0.25 łyżek deserowych
oliwa 0.25 szklanek
śmietana 0.5 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
oliwka czarna 6 sztuk
jajko na twardo 2 sztuk

Wykonanie:

1. W garnku dokładnie wymieszać serek homogenizowany z żółtkami, chilli, solą. 2. Wlewać oliwę lub olej kropelkami, ucierając drewnianą łyżką. 3. Dodać śmietanę i cebulę, wszystko wymieszać. 4. Sos podgrzać na parze (naczynie z sosem umieścić na innym z wrzącą wodą). Zamieszać kilka razy. 5. Befsztyki lekko obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju lub maśle. 6. Przełożyć na gorący półmisek, polać gorącym sosem, przybrać oliwkami lub ogórkiem i ćwiartkami jaj. 7. Podawać z frytkami i zieloną sałatą. Proporcje dla 3 osób

Uwagi:

Kuchnia Peruwiańska

Polędwica pokrojona w 3 plastry, żółtka ugotowane na twardo i posiekane, oliwa lub olej jadalny, olej lub masło, oliwki lub ogórek konserwowy pokrajany w plasterki, jaja na twardo pokrojone w ćwiartki


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

super, cos innego, ciekawego

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER