Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina z ziemniakami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina 0.25 kilogramów
olej jadalny 4 łyżek stołowych
ziemniak 3 sztuk
cebula 1 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
krewetka suszona mielona 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
woda 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Mięso zrumienić na rozgrzanym oleju. Wyjąć je łyżką cedzakową, przełożyć na talerz. 2. Ziemniaki smażyć na gorącym oleju, aż będą częściowo miękkie, wyjąć, przełożyć do mięsa. 3. Cebulę i czosnek smażyć przez 3 min., mieszając. 4. Dodać sos sojowy lub maggi z wodą, sól, pieprz, ziemniaki, mięso; krewetki lub pastę sardelową, cukier i wodę. 5. Zagotować, zmniejszyć płomień, dusić na bardzo małym ogniu, około 20 min., aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby podlać 1-2 łyżkami wody 6. Podawać z sałatką pomidorową lub jarzynami w occie ATJAR TJAMPUR MENTA Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

Chuda wieprzowina pokrojona w kostkę, ziemniaki pokrajane w kostkę, mała cebula drobno posiekana, duży ząbek czosnku drobno posiekany, sos sojowy lub 1 łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody, mielone suszone krewetki lub pasta sardelowa (dowolna)


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER