Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina smażona z imbirem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
schab 0.25 sztuk
imbir 0.5 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek deserowych
olej jadalny 1 łyżek deserowych
sos sojowy 0.5 szklanek

Wykonanie:

1. Sos sojowy lub maggi połączyć z wodą i cukrem. Zagotować. 2. Gorącym płynem zalać mięso, wymieszać ź imbirem, odstawić na 30 min: 3. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju, natychmiast obrócić po zmianie koloru, smażyć jeszcze przez chwilę. 4. Podawać natychmiast ze smażonym ryżem i sałatką jarzynową. Proporcje dla 2-3 osób

Uwagi:

sos sojowy lub 2 łyżki przyprawy maggi i 6 łyżek wody, schab bez kości pokrojony w cienkie plasterki, można użyć inną wódkę


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: agnieszka848

Data: 2010-07-30

Kiedy dodać wódkę?

Autor: Wiesia

Data: 2010-02-12

W przepisie jest cukier, jako dodatek, a w tabeli ze skladnikami go nie ma.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER