Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Ozorek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 65 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ozór wieprzowy 1 sztuk
przecier pomidorowy 40 gramów
seler naciowy 3 sztuk
cebula 1 sztuk
marchew 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
kapar 10 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
papryka ostra według uznania
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Wypłukany ozorek gotować 40 minut w dobrze osolonej wodzie. Z ugotowanego ozorka zdjąć skórkę i pokroić go na plasterki. Pokrojoną cebulę, marchew i seler usmażyć na oliwie. Do podsmażonych jarzyn dodać posiekaną natkę pietruszki, kapary, przecier pomidorowy i ostrą paprykę. Oddzielnie rozmieszać mąkę w łyżce wazowej wywaru z ozorka i wlać do naczynia z jarzynami, dokładnie mieszając. Gotować jeszcze 20 minut. Ozorek podawać na zimno, polany sosem.

Uwagi:

ozór wieprzowy lub cielęcy, natka pietruszki posiekana, kawałeczek ostrej czerwonej papryki


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-30

potrawa męska :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER