Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
papryka według uznania
czosnek 1 ząbki
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
tłuszcz 5 dekagramów
kapusta kiszona 25 dekagramów
wieprzowina bez kości 50 dekagramów

Wykonanie:

Mięso pokroić na małe kawałki, obtoczyć w mące i obrumienić na mocno rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Dodać drobno posiekaną kiszoną kapustę, wlać wody tyle, by pokryła zawartość szybkowaru, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić resztą mąki, solą, papryką i roztartym czosnkiem.

Uwagi:

wieprzowina bez kości może być z części przedniej


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: jako-tako

Data: 2009-01-30

a jak ktoś nie ma szybkowaru ???

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER