Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Boczek w brunatnym sosie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
boczek 0.5 kilogramów
sos brunatny 2.5 szklanek
jajko na twardo 4 sztuk

Wykonanie:

Boczek (w całości) włożyć do wrzącej wody, zagotować, trzymać na dużym ogniu 3 min, wyjąć, wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Włożyć do garnka, zalać sosem, zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień, dusię na małym ogniu 2 1/2 godz. Na 10-15 min przed zakończeniem duszenia dodaę jaja na twardo, kapustź lub szczypiorek. Podawaę boczek pokrajany w plasterki, polany kilkoma łyżkami sosu. Proporcje: dla 4 osób - z ryżem, warzywami i czystą zupą

Uwagi:

4 obrane jaja na twardo lub 2 szklanki sparzonej, cienko poszatkowanej białej kapusty lub 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku; boczek chudy


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-12

Przeciętne danie

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER