Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Udziec jeleni z brązowym sosem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso z jelenia 1 kilogramów
boczek wędzony 200 gramów
jagody jałowca według uznania
sól według uznania
sos brązowy według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone, umyte mięso naszpikować słupkami boczku, mocno posolić i posypać pieprzem. Brytfannę wyłożyć ok.130g boczku pokrojonego w cienkie plastry, na to układać mięso, dodać jałowiec i piec wolno w piekarniku na złoty kolor. Polewać często powstałym sosem. Podawać z brązowym sosem.

Uwagi:

1 kg udźca jelenia, suszone jagody jałowca


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER