Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kurczę w czosnku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
czosnek 6 sztuk
masło 3 dekagramów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Sprawione kurczę natrzeć solą z pieprzem wewnątrz i na zewnątrz, włożyć wraz z nie obranymi ząbkami czosnku na rozgrzane masło do szybkowaru. Wlać 0,5 szklanki wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać z szerokimi grzankami z bułki, posmarowanymi uduszonym wraz z kurczęciem czosnkiem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER