Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sos maltański

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
majonez 250 gramów
pomarańcza 1 sztuk

Wykonanie:

Pomarańczę umyć szczoteczką, sparzyć, osuszyć, przekroić w poprzek, wycisnąć sok. Skórkę oczyścić, pokroić na wąskie paseczki. Sok wymieszać z majonezem, przybrać paseczkami skórki pomarańczowej. Podawać do owoców morza, ryb,potraw z delikatnych mięs i drobiu na zimno.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ;P

Data: 2012-01-30

potwierdzam ściema.

Autor: smakosz

Data: 2011-05-22

jakaś bzdura, sosem wyjściowym do sosy maltańskiego jest holenderski, a nie majonez.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER