Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sos chrzanowy z jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłko 30 dekagramów
korzeń chrzanu 5 dekagramów
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
bulion drobiowy 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0.5 sztuk
sól według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Jabłka umyć, pokroić, ugotować w małej ilości wody, a następnie przetrzeć przez sito. Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Przecier wymieszać z mąką i zagotować. Dodać bulion, chrzan i sok z cytryny. Doprawić cukrem i solą. Sos można podawać na ciepło i na zimno. Można też zabarwić na różowo dodając 1 łyżeczkę koncentratu z buraków. Podawać do mięs i jajek.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER