Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Duszone bekasy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
bekasy 2 sztuk
rosół według uznania
papryka mielona według uznania
kapar 1 łyżek stołowych
mąka według uznania
śmietana kwaśna 1 szklanek
boczek wędzony 100 gramów

Wykonanie:

Oczyszczone, umyte bekasy posolić i ze wszystkich stron natrzeć mąką zmieszaną z czerwoną papryką. Garnek wyłożyć plastrami boczku, posypać kaparami, włożyć bekasy, oblać je winem i dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. Wyjąć bekasy i podzielić je na porcje. Wywar przecedzić, przyprawić kwaśną śmietaną i sosem tym oblać bekasy tuż przed podaniem ich na stół.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER