Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sos choron

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żółtko 2 sztuk
masło 10 dekagramów
pasta pomidorowa 2 dekagramów
cebula 1 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
estragon świeży 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Ocet z posiekanymi drobno cebulkami, czosnkiem i estragonem gotować tak długo, aż zostanie połowa płynu. Następnie płyn przecedzić do garnuszka, ostudzić, dodać żółtka i 1 łyżeczkę masła. Wstawić garnuszek do większego garnka z gorącą wodą (60 st.C) i oba naczynia postawić na małym ogniu. Podczas podgrzewania ubijać sos do chwili, gdy zacznie gęstnieć. Zdjąć naczynia z ognia (nie wyjmować garnuszka z gorącej wody) i dalej ubijać sos, dodając po kawałku masło, aż powstanie gęsta i gładka masa. Na samym końcu dodać pastę pomidorową i przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER