Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Smażony kremik

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żółtko 4 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
jajko 1 sztuk
masło według uznania
cukier puder według uznania
Cynamon według uznania

Wykonanie:

1. Żółtka ubić z kremówką (30%) na sztywną masę. 2. Na blaszce wysmarowanej masłem rozprowadzić cienką warstwę kremiku. 3. Wstawić do słabo nagrzanego; piekarnika (160”C) i piec przez 30 min. 4. Wyjąć, wystudzić. 5. Pokrajać w kwadraty, posmarować każdy jajem, smażyć w maśle. 6. Posypać cukrem pudrem i cynamonem. 7. Podawać na gorąco. Proporcje dla 2-3 osób


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER