Użytkowników online: 27
kulinaria
« Powrót  

Serniczki smażone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
twaróg 50 gramów
mąka 6 dekagramów
jajko 2 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
masło według uznania
śmietana według uznania

Wykonanie:

Twaróg przepuścić przez maszynkę, dodać jajka, trochę mąki, wanilię oraz cukier i dobrze wymieszać. Stolnicę posypać resztą mąki, wyłożyć twaróg i zagnieść ciasto. Utoczyć z niego wałki jak na leniwe pierogi i w podobny sposób pokrajać. Kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Podawać serniczki na ciepło, polane śmietaną i posypane cukrem pudrem.

Uwagi:

masło lub margaryna do smażenia
śmietana z cukrem pudrem do polania


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER