Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Lody z mango

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko skondensowane niesłodzone 1.5 szklanek
śmietana kremówka 1.25 szklanek
cukier 0.5 szklanek
migdały 1 łyżek stołowych
orzechy pistacjowe 1 łyżek stołowych
pulpa mangowa 1.5 szklanek
zapach różany 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

1. Wysoką blachę do ciasta wstawić do zamrażalnika, nastawić termostat na maksimum. 2. Mleko, śmietankę z cukrem podgrzać do wrzenia, mieszając gotować na małym ogniu przez 30 min. 3. Dodać orzechy, dokładnie wymieszać, odstawić do całkowitego wystygnięcia. 4. Dodać pulpę lub roztarte plastry owocu mango z zapachem różanym, wymieszać. 5. Wlać do wyziębionej blachy, przykryć folią aluminiową, wstawić do zamrażalnika, mrozić przez 3-4 godz. 6. Na 10 min. przed podaniem wyjąć z zamrażalnika, postawić na dolną półkę lodówki. 7. Podawać przybrane kawałkami srebrnej folii. Proporcje dla 3-4 osób Garnek w którym będzie się gotowało mleko i śmietanka wyparzyć wrzątkiem.

Uwagi:

Migdały i pistacje drobno posiekać, pulpa mangowa lub puszkowe owoce, odcedzone, zapach różany (KEWRA)


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER