Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Legumina z dyni

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
dynia 0.5 kilogramów
woda 1 litrów
sól 0.5 łyżek deserowych
jajko 2 sztuk
mąka 2.5 łyżek deserowych
mleko 2.5 łyżek stołowych
masło 1 łyżek deserowych
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
cukier 5 łyżek deserowych

Wykonanie:

1. Dynię gotować w wodzie z solą przez 15 min., aż będzie miękka, odcedzić. 2. Ugotowaną dynię utrzeć na jednolitą masę, dodać resztę składników i wymieszać. 3. Przełożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika (190”C) i piec przez 40-45 min. 5. Podawać na gorąco ze śmietanką lub na zimno z bitą śmietaną. Proporcje dla 3-4 osób '

Uwagi:

Dynia obrana i pokrojona w kostkę, jajko roztrzepane


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-22

polrecam bardzo dobra

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER