Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Krem agrestowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
agrest 500 gramów
jajko 3 sztuk
cukier 150 gramów
mąka 20 gramów

Wykonanie:

Agrest oczyścić, umyć, ugotować w szklance wody z dodatkiem 50 g cukru, wymieszać z mąką i ugotowanym agrestem i stale mieszając, gotować aż zgęstnieje. Odstawić z ognia i natychmiast zaciągnąć białkami, które z pozostałą ilością cukru zostały ubite na sztywną pianę. Krem dobrze schłodzony podać w szklanej salaterce.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER