Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Grzane wino

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
skórka z cytryny 0.5 sztuk
cukier 70 gramów
Cynamon według uznania
woda 0.25 litrów
goździk 2 sztuk
wino 0.7 litrów
sok z cytryny 0.5 sztuk

Wykonanie:

Wszystkie składniki dobrze wymieszać, odstawić na 1 godz., zagotować, przecedzić i rozlać do kieliszków. Gorące podać na stół.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Hawk

Data: 2010-12-20

Lekka uwaga co do tego "zagotowania". W przypadku trunków na gorąco lepiej nie przekraczać 75°C. W końcu przecież nie chcemy aby cały alkohol uleciał nam z parą.

Autor: betis73

Data: 2009-03-01

dodaje rodzynki...i skorke potarta skorke pomaranczy...Wtedy wszystko gra na slodko :D

Autor: herbata

Data: 2008-10-16

osobiscie wole grzanca z wina polskodkiego, ew. półwytrawnego, wrzucam i pomarancze (lub wycisniety sok) i cytryne, do tego ścieram troszeczke gałki muszkatołowej, oraz kilka migdałów, króte później wyciągam no i nie dodaje wody, reszta jak w przepisie

Autor: Mag

Data: 2008-01-20

a ja zamiast cytryny daję pomarańczę - plaster na osobę a resztę wyciskam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER