Użytkowników online: 22
kulinaria
« Powrót  

Paprykowy gulasz z wołowiny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 1,2 kilogramów
cebula 2 sztuk
papryka 2 sztuk
pasta pomidorowa 300 gramów
bulion wołowy 600 mililitrów
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
słodka papryka w proszku 3 łyżek deserowych
ostra papryka w proszku 1/2 łyżek deserowych
czosnek 4 ząbki
kminek 1 łyżek deserowych
majeranek 1 łyżek deserowych
sól i pieprz do smaku 1 szczypta

Wykonanie:

o Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm i włóż do naczynia.
o Do bulionu o temperaturze pokojowej dodaj mąkę i mocno roztrzep za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj pastę pomidorową, papryki w proszku, rozgnieciony czosnek, kminek.
o Całość wymieszaj i zalej nią mięso.
o Duś w piekarniku, pod przykryciem, w temp. 200ºC ok. 100 minut. Co jakiś czas zamieszaj.
o Cebulę pokrój w ćwiartki, paprykę w kostkę (1,5x 1,5cm) i dodaj razem z majerankiem na pół godziny przed końcem. Zmniejsz temperaturę do 170ºC. Dopraw solą i pieprzem.

Uwagi:

6 porcji)
Naczynie żaroodporne okrągłe 4,6 Termisil Grill&Drop
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 100 minut

Autor: 5_tka

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER